کارت و نوار چسبنده در کنترل بیولوژیک آفات زراعی و باغی

در حوزه بیوکنترل آفات زراعی و باغی، استفاده از روش‌های بیولوژیک به منظور کاهش استفاده از آفت‌کش‌های شیمیایی و حفظ تعادل طبیعی در برخورد با آفات بسیار مهم است. یکی از روش‌های مؤثر در این حوزه، استفاده از کارت و نوار چسبنده (Sticky Trap) می‌باشد. این روش، با استفاده از ویژگی‌های طبیعی و رفتار آفات، به عنوان یک تله جذب‌کننده آفات عمل می‌کند و می‌تواند نقش مهمی در کنترل بیولوژیک آفات ایفا کند.

استفاده از کارت چسبدار یک استراتژی بالقوه برای مبارزه با حشرات است. تله های چسبنده برای کشاورزان و باغداران بسیار ارزشمند هستند. تله و تجهیزات مرتبط، عمدتاً با دو هدف به دام انداختن یا ردیابی و پایش آفات استفاده می شوند. تله گذاری به تعداد زیاد و در مکان های مشخص، به طور موثری می تواند برخی آفات مانند مگس سفید و شب پره ها را به دام بیندازد و جمعیت پروازی آنها کاهش دهد.

کارت و نوار چسبنده یک ابزار بیولوژیک است که به عنوان یک تله در کنترل آفات استفاده می‌شود. کارت‌ها عموماً شامل یک صفحه کاغذی چسبنده با طیف رنگی متفاوت هستند که روی آن مواد مخصوصی قرار داده می‌شود تا آفات را به خود جذب کند. نوارچسبنده‌ها نیز شامل نوارهای براق و چسبنده هستند که به عنوان یک محیط جاذب برای آفات عمل می‌کنند. بطور کلی حشرات به رنگ های که طول موج آن ها بین 300-650 نانومتر عکس العمل نشان میدهند.

این تجهیزات در اندازه‌ها و طرح‌های مختلفی قابل تهیه هستند و می‌توانند به آسانی در باغات و مزارع استفاده شوند.

نحوه استفاده از کارت و نوار چسبنده برای کنترل آفات

برای استفاده از کارت‌های چسبنده، آن‌ها را در محیط مورد نظر (مانند گلخانه‌ها، باغ‌ها و منازل) نصب کرده و به مرور زمان تعداد حشرات گیر افتاده را بررسی می‌کنید. این روش به شما کمک می‌کند تا آفات موجود در محیط را شناسایی کرده و برنامه‌ریزی مناسبی برای کنترل آن‌ها انجام دهید

کارت چسبنده و نوارها به رنگ‌های مختلفی مانند زرد و آبی عرضه می‌شوند که به جذب حشرات مختلف کمک می‌کنند. به عنوان مثال، کارت‌های زرد چسبنده برای جذب پشه‌ها، مگس سفید و حشرات بالدار مناسب هستند.

کارت‌ها و نوارهای چسبنده یکی از روش‌های مهم در کنترل بیولوژیک آفات هستند. این روش به عنوان جزئی از استراتژی کنترل آفات مورد استفاده قرار می‌گیرد و در کنترل و کاهش جمعیت آفات مؤثر است.

کارت‌ها و نوارهای چسبنده معمولاً به صورت ورقه‌های کاغذی با رویه‌ای چسبی تهیه می‌شوند. این ورقه‌ها به رنگ‌های مختلف، مانند زرد، آبی، سفید، نارنجی و مشکی، طراحی شده‌اند. رنگ‌های جذاب این کارت‌ها و نوارها برای آفات جذابیت زیادی دارند و آفات را به سمت خود جذب می‌کنند.

آفات مانند حشرات، مگس‌ها، سوسک‌ها و کنه‌ها به کارت‌ها و نوارهای چسبنده می‌چسبند و نمی‌توانند از آن جدا شوند. با استفاده از این روش، آفات به صورت فیزیکی از محیط جدا می‌شوند و جمع‌آوری می‌گردند.

کارت‌ها و نوارهای چسبنده علاوه بر جذب آفات، به عنوان ابزاری مفید در مانیتورینگ جمعیت آفات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. با بررسی تعداد و نوع آفاتی که روی کارت‌ها و نوارهای چسبنده جمع می‌شوند، می‌توان به تشخیص نوع و شدت آفت‌ها پرداخت و در نتیجه راهکارهای مناسب برای کنترل آفات را اتخاذ کرد.

کارت چسبنده چیست؟

کارت چسبنده یکی از ابزارهای مهم در کنترل بیولوژیک آفات می‌باشد. این کارت ها رنگی هستند و باعث جلب حشرات پروازی می شوند. آفات مختلفی مانند سوسک‌ها، پشه‌ها، تریپس ها، زنجرک ها، پسیل ها و سایر حشرات پروازی به رنگ‌های مشخص و به ویژه رنگ زرد و آبی جذب می‌شوند.

کارت‌های زرد چسبنده با توجه به رنگی که دارند، حشرات و آفات را به سمت خود جذب می‌کنند و با توجه به اینکه سطح این کارت‌ها با چسب‌های مخصوصی پوشیده شده است، آفات با نزدیک شدن به کارت‌های زرد به آن می‌چسبند و در نتیجه قدرت پرواز آفت از بین رفته و دیگر توانایی جدا شدن از آن را ندارد.

با قرار دادن این کارت‌ها در نزدیکی مزارع و باغات، آفات به طرف آنها جذب می‌شوند و روی کارت‌ها می‌نشینند. این کارت‌ها می‌توانند به عنوان نشانگرها و ابزارهای مانیتورینگ جمعیت آفات استفاده شوند و در برخی موارد می‌توانند آفات را مستقیماً کشته یا محدود کنند.

کارت را می توان به شکل های مختلف به صورت تا شده، صاف و یا به شکل خیمه استفاده کرد. معمولا یک کاور روی سطح چسبنده کارت قرار می گیرد و از چسب در برابر گرد و غبار و سایر مواد محافظت می کند.

کارت چسبنده تله های بر پایه چسب هستند که اغلب در کنترل آفات برای گرفتن و نظارت بر حشرات و ردیابی، شکار انبوه آفات استفاده می ‌شوند.

کارت چسبنده یک روش بیوکنترل در کنترل آفات باغی، زراعی و گلخانه محسوب می شود و به خاطر اینکه فاقد هرگونه آفت‌کش شیمیایی می باشد، دوست دار محیط زیست است .

مزایا استفاده از کارت چسبنده

استفاده از کارت‌های چسبنده در کنترل بیولوژیک آفات و حشرات مزایای متعددی دارد. یکی از روش‌های بیولوژیک و ارگانیک برای مبارزه با حشرات استفاده از کارت‌های زرد چسب دار است که حشرات با جثه کوچک مانند پشه، مگس سفید، شته های بالدار و مگس قارچ را به دام می‌اندازد.

مزایای استفاده از کارت‌های چسبنده عبارتند از:

  • شناسایی آفات و حشرات موجود در محیط برای تعیین زمان مناسب مبارزه‌
  • کاهش استفاده از سموم کشاورزی شیمیایی و غیر ارگانیک
  • کم هزینه و آسان برای کنترل جمعیت آفات
  • بهترین روش برای تعیین نقطه اوج جمعیت آفات
  • تاثیر مستقیم روی جمعیت آفات بدون ایجاد مقاومت در آن‌ها

در کل، استفاده از کارت‌های چسبنده یک روش ساده، ارزان و بیولوژیک برای کنترل آفات و حشرات است که به کاهش استفاده از سموم شیمیایی و حفظ محیط زیست کمک می‌کند.

نوار چسبنده چیست؟

نوار چسبنده در کنترل بیولوژیک به عنوان یک روش طبیعی و ارگانیک برای کنترل و کاهش جمعیت آفات استفاده می‌شود. این نوارها در رنگ‌های مختلف مانند آبی و زرد وجود دارند و به صورت کارت یا رول در اندازه‌های مختلف عرضه می‌شوند.

نوارهای چسبنده آبی برای کنترل سفید بالک‌ها، مگس مینوز، شته‌های بالدار، مگس قارچ، زنجرک‌ها و پسیل‌ها استفاده می‌شود. این نوارها از مواد ارگانیک، شیمیایی و معدنی تهیه شده و کاملا بی‌بو هستند.

همچنین، نوارهای مشکی جذب کننده حشرات به عنوان بهترین روش برای کنترل مینوز گوجه فرنگی یا همان شب پره Tuta absoluta در گلخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای استفاده از نوارهای چسبنده در گلخانه‌ها، قبل از کشت یا بلافاصله بعد از کشت، نوارها را در بالای ردیف‌های کشت کشیده می‌شود.

به طور کلی، استفاده از نوارهای چسبنده در کنترل بیولوژیک آفات یک روش ارگانیک و محیط زیستی است که کمک می‌کند تا از سموم شیمیایی کمتری استفاده شود و به حفظ سلامت گیاهان و محیط زیست کمک کند.

مزایا استفاده از نوار چسبنده

نوار چسبنده برای شناسایی و از بین بردن نسبی بسیاری از گونه های حشرات پروازی در گلخانه ها، باغات و زمین های زراعی استفاده می شوند.

نوارهای چسبنده کار تشخیص زودهنگام آفات و بیوکنترل موثر را انجام می دهد.

از استفاده غیر ضروری از سموم شیمیایی جلوگیری می کند.

با شمارش مداوم حشرات جلب شده روی تله‌های چسبنده نشان می‌دهد که حشرات چه زمانی در گلخانه حضور دارند؛ جمعیت آنها با چه سرعتی در حال رشد است؛ چه زمانی احتمال دارد که جمعیت آنها به اوج خود برسد. به این ترتیب کشاورز برای خطرات احتمالی بسیار بهتر آماده می شود.

هدف اصلی استفاده از کارت و نوار چسبنده برای کنترل آفات

هدف اصلی کارت های چسبنده که در اکثر مزارع و باغات و گلخانه ها می توانید پیدا کنید، نظارت بر حشرات پروازی است. از آنجایی که آنها غیر انتخابی هستند، طیف وسیعی از آفات مانند شته ها، تریپس، مگس میوه، مینوز مرکبات و مگس سفید شکار می شوند.

تمام تله های چسبنده که صرفاً برای شکار حشرات خریداری می شوند باید دارای کاور، مانع، پوشش یا سایر ویژگی های طراحی شده باشند که از تماس حیوان با سطح چسب جلوگیری کند.

نگهداری از کارت های چسبی آسان، کم هزینه است و برای زیستگاه های مختلف مناسب است. همچنین جمع آوری آنها توسط کشاورزان کار ساده و راحت است. این امکان نمونه برداری از مکان های زیادی را در یک منطقه بزرگ فراهم می کند.

کارت و نوارهای چسبنده در طول فصل رشد به صورت هفتگی کنترل می شوند. حشرات بالغ و گونه های جمع آوری شده از روی آنها و در مزرعه، شناسایی می شوند، تعداد آنها شمارش می شود، و اطلاعات جمع آوری شده در برگه های نمونه برداری ثبت می شوند و سپس از کارت برداشته می شوند.

کارت ها و نوارچسبنده معمولا هر دو هفته یکبار تعویض می شوند. گونه‌های جدید برای جمع‌آوری تله‌های چسبنده در اتانول نگهداری می‌شوند تا بعداً شناسایی شوند و در آمار بعدی لحاظ می شوند.

انواع نوارهای چسبنده بر اساس رنگ

نوارهای چسبنده، رنگ های مختلفی دارند، تا بتوانند گونه های مختلف حشرات با رنگ های مختلفی را جذب کنند.

  1. نوار چسبنده زرد : نوارهای زرد محبوب ترین تله های چسبنده هستند. بسیاری از آفات جذب رنگ زرد می شوند، به همین دلیل است که تله های چسبنده زرد برای مثال در برابر پشه های قارچی و مگس های سفید بسیار موثر هستند. می توانید تله های چسبنده زرد رنگ مخصوص حشرات را از فروشگاه اینترنتی زیست بانی پایا خریداری کنید.
  2. نوار چسبنده آبی : نوارهای آبی نوع دیگری از تله های چسبنده هستند. نوار چسبنده آبی عمدتاً برای کنترل یا نظارت بر تریپس استفاده می‌ شود.
  3. نوار چسبنده سفید: نوارهای سفید از تله های چسبنده برای شکار آفات خاص مانند تریپس گل ، زنبور سیب Hoplocampa testudinea وزنبور گوجه Hoplocampa minuta را هدف قرار می دهند. تله های چسبنده سفید همچنین می توانند سوسک تمشک (raspberry beetle) را پایش و شکار کنند.
  4. نوار چسبنده قرمز : از نوار قرمز برای شکار سوسک (Xyleborus dispar) استفاده می شود. این آفت به ویژه در باغات و تاکستان ها شایع است. با سوراخ کردن چوب و تخم گذاری، به درختان سیب، گیلاس و گلابی حمله می کند.
  5. نوار چسبنده نارنجی :نوارهای نارنجی برای مگس هویج Chamaepsila rosae استفاده می شود. این حشرات نه تنها به هویج حمله می کنند بلکه می توانند به کرفس و زردک نیز آسیب برسانند.

از کارت و نوارهای چسبنده با چه هدفی استفاده می شود؟

کارت و نوار چسبنده معمولاً برای کاهش جمعیت شته، مگس سفید و تریپس در گلخانه یا خانه شما استفاده می شود. این تله ها می توانند جمعیت آفات را پایش کنند تا ببینند آیا سایر روش های کنترل آفات کار می کنند یا اینکه بررسی کنید ببینید آفات از کجا به شما خسارت وارد می کنند.

کارت‌ها و نوارهای چسبنده در کنترل بیولوژیک آفات به عنوان یک روش غیر شیمیایی برای مبارزه با حشرات استفاده می‌شوند. این روش در منازل، مزارع و گلخانه‌ها کاربرد دارد. کارت‌های زرد چسبنده به دلیل رنگی که دارند، حشرات و آفات را به سمت خود جذب می‌کنند و با توجه به اینکه سطح این کارت‌ها با چسب‌های مخصوصی پوشیده شده است، آفات با نزدیک شدن به کارت‌های زرد به آن می‌چسبند و در نتیجه قدرت پرواز آفت از بین می‌رود و دیگر توانایی جدا شدن از آن را ندارد.

برای استفاده از کارت‌ها و نوارهای چسبنده، باید آن‌ها را در محیط تجمع حشرات قرار داد. قرار دادن زیر نور لامپ، در روی خاک گلدان، آویزان کردن به درختان آفت زده توصیه می‌شود. همچنین باید مراقب باشید که کارت چسبنده زرد، جذب کننده حشرات در محیطی قرار نگیرد که در معرض گرد و خاک و آب باشد زیرا از خاصیت چسبندگی آن کاسته می‌شود. استفاده از این روش نه تنها به کاهش جمعیت آفات کمک می‌کند بلکه بهترین روش برای ردیابی انواع آفات موجود در گلخانه نیز می‌باشد.

بهترین مکان برای قرار دادن کارت و نوار چسبنده

بیشتر حشرات ترجیح می دهند در مناطق تاریک و در امتداد حاشیه، فنس و دیوارها پرواز کنند. بنابراین، بهترین مکان برای کارت و نوار چسبی، بیرون و در تماس مستقیم با دیوار است. دو سر باز تله باید به موازات دیوار باشد تا ورود حشرات را تسهیل کند. تعداد تله‌هایی که قرار می‌دهید به تعداد مکان‌ها و مساحت باغ یا مزرعه و مکان هایی که می خواهید به‌طور مرتب تله‌ها را بررسی کنید، محدود خواهد شد. به طور کلی بهتر کارت و نوارهای چسبنده را با فاصله حداقل 1.5 تا 3 متر از هم در مناطقی که احتمال پرواز و سیر آفات وجود دارد قرار دهید.

بهترین مکان برای نصب نوار چسبناک زیر گیاه شماست. این به نوار اجازه می دهد تا آفات را در حین نزدیک شدن، در صورت افتادن از روی گیاه، یا جذب رنگ یا بو و فرود آمدن روی تله، بگیرد. اگر بیش از یک گیاه دارید، تله خود را بین آنها قرار دهید. در صورت امکان، تله‌های خود را با فاصله قرار دهید تا مساحت بیشتری را پوشش دهد و احتمال بیشتری برای گرفتن حشرات داشته باشند. حتی می توانید آنها را در بالا یا جلوی گیاهان خود آویزان کنید تا مگس ها و شب پره ها را شکار کنید.

از نوار چسبنده آبی برای کنترل کدام آفات استفاده می شود؟

نوار آبی چسبنده برای کنترل و نظارت بر تریپس ها بسیار موثر هستند. این حشرات رنگ آبی منحصر به فرد را جذب می کنند و آنها را به سطح چسبدار خود نزدیک کرده و به دام می اندازند.

کنترل بسیاری از حشرات با آفت کش ها دشوار است. با این حال، کارت و نوار آبی دارای مزایای قابل توجهی است. در حالی که برای تریپس ها، رنگ آبی جذاب تر است، برای گونه های دیگر جذابیت کمتری دارد. این امر ویژگی تله ها را افزایش می دهد و از عوارض جذب حشرات غیر هدف و مخصوصاً مفید که نیاز به حفاظت دارند، جلوگیری می کند.

نوارهای آبی را می توان به راحتی در گلخانه ها استفاده کرد، جایی که حشرات مفید رها می شوند. حشرات دیگر نیز احتمالاً به دلیل تماس تصادفی، گرفتار می شوند. به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از برنامه مدیریت یکپارچه آفات (IPM)، می توان از آنها در محصولات تجاری، گلخانه ها، خانه ها، باغات، گلخانه ها و سبزیجات و هر جایی که آفات مشکل ساز هستند استفاده کرد.

نکات استفاده از کارت چسبنده برای کنترل آفات

  • برای گیاهان زراعی بلند مانند خیار، گوجه فرنگی و فلفل، تله ها را درست بالای گیاه قرار دهید و با ارتفاع گیاه تنظیم کنید.
  • برای محصولات با کانوپی کم، تله را با یک نی یا نگهدارنده سیم نگه دارید و آن را بیش از 30 سانتی متر بالاتر از محصول قرار دهید.
  • تله ها باید در مکان هایی با خطر حمله آفات مانند درها، انتهای شیروانی و منافذ تهویه قرار داده شوند.
  • هنگامی که تعداد قابل توجهی از پارازیتوئیدهای پروازی گرفتار می شوند، (وقتی تله بین گیاهان آویزان شود) تله ها باید برداشته شوند.

در کنترل آفات چه تعداد کارت و نوار چسبنده نصب کنیم؟

برای اهداف پایش، نرخ توصیه شده پنج کارت در هر 1000 متر مربع است. با این حال، اگر کارت و نوار چسبنده به کنترل بیولوژیکی آفات در به اصطلاح نقاط داغ (یعنی تله انبوه) کمک می کنند، حداقل از یک کارت در هر 20 متر مربع یا حداکثر یک نوار در هر 2 متر مربع استفاده کنید. برای این منظور می توان از کارت های کوچک و بزرگ استفاده کرد.

در کارت و نوار چسبنده از رایحه، اسانس و بو برای جذب حشرات خاص استفاده می شود. تله‌های چسبنده به بازرس این امکان را می‌دهند که آفاتی را که در شب یا در زمان‌های دیگر که هیچ رفت و آمدی وجود ندارد، فعال هستند، شناسایی کند.

از کجا می توانم تله های چسبنده بخرم؟

کارت و نوار چسبنده یک راه حل قدرتمند و اثربخش برای کنترل بیولوژیک آفات زراعی و باغی است. عملکرد قوی، کنترل موثر بیولوژیک، کاربرد آسان و ایمن از ویژگی های کارت و نوار چسبنده در کنترل بیولوژیک آفات هستند.

تیم پشتیبانی ما همواره آماده است تا به شما در مورد استفاده بهینه از کارت و نوار چسبنده کمک کند و به سوالات شما پاسخ دهد.

اگر شما هم قصد خرید کارت و نوار چسبنده برای کنترل بیولوژیک آفات خود را دارید، ما به شما توصیه می‌کنیم به سایت زیست بانی پایا مراجعه کنید. سایت زیست بانی پایا بهترین منابع و تجهیزات برای کنترل آفات را ارائه می‌دهد و به شما در انتخاب و استفاده از منابع صحیح کمک می‌کند.

ما به شما تضمین می‌کنیم که با استفاده از کارت و نوار چسبنده و تله و تجهیزات کنترل بیولوژیک از سایت زیست بانی پایا، مشکل آفات را به راحتی و به طور موثر حل خواهید کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دسترسی به محصولات و خدمات ما، به سایت زیست بانی پایا مراجعه کنید.

کارت و نوار چسبنده را می توان از بسیاری از شرکت ها یا فروشگاه های آنلاین فعال در حوزه مبارزه با آفات و حفظ نباتات خریداری کرد. می توانید با مراجعه به سایت زیست بانی پایا تله و تجهیزات کنترل آفات و حشرات مورد نیاز خود را تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید