تله سطلی یا مکفیل: اجزا، کاربرد، باید ها و نباید ها در مدیریت آفات
تله سطلی یا تله مک فیل (Mcphail trap) یک ابزار استفاده شده در کنترل بیولوژیک آفات میباشند. این تلهها برای کنترل و کاهش جمعیت آفاتی که به گیاهان آسیب وارد میکنند، به کار میروند. هدف اصلی از استفاده از تلههای سطلی یا تله مکفیل در کنترل بیولوژیک آفات، کاهش جمعیت آفات به حدی است که، خسارت به کشاورز یا محیط زیست به حداقل برسد.
تلههای سطلی در ساختار و طراحیهای مختلفی قابل تهیه و استفاده هستند. برای استفاده از تلههای سطلی، ابتدا تله در محلهایی قرار میگیرد که آفات فعالیت زیادی در آنجا دارند، مثلاً در نزدیکی گیاهانی که تحت حمله آفت هستند یا در محلهایی که آفات به طور معمول عبور و مرور میکنند.
داخل تلههای سطلی، از عواملی مانند پروتئین هیدرولیزات، نمکهای آمونیوم یا متیل اوژنول استفاده میشود. این عوامل، مگسها و آفات مورد نظر را جلب و کنترل می کنند.
شکل و ساختار تله سطلی یا مکفیل
تله سطلی شامل یک ساختار سطلی است که در آن آفت هدف قرار میگیرد. این سطل معمولاً شبیه یک بدنه سطلی است که قسمت پایینی آن شامل یک قسمت قیفی شکل یا درب زرد رنگ است و قسمت بالایی آن دارای یک بدنه سطل مانند شفاف است. در برخی از تلههای سطلی، یک شیار در قسمت کف بدنه شفاف وجود دارد که در آن سبد حاوی فرمون قرار میگیرد.
تله سطلی در کنترل بیولوژیک آفات
استفاده از این تله در واقع برای کاهش جمعیت آفات و کنترل آنها به کار میرود. تله سطلی عمدتاً برای کنترل انواع مگس های میوه نظیر مگس میوه مدیترانه ای، مگس میوه شرقی، مگس میوه انبه و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
روش استفاده از تله سطلی برای کنترل بیولوژیک آفات به شرح زیر است:
نصب تله: در این روش، تله سطلی را در مناطقی که آفات فعالیت میکنند و گیاهان را تهدید میکنند، نصب میشوند. تلهها به طور استراتژیک در نزدیکی گیاهان آسیبپذیر، درختان، گلخانهها و مناطقی که آفات فعالیت دارند، قرار میگیرند.
جذب آفات: تله مکفیل با رنگ و اندازه خاصی طراحی شدهاند تا آفات را جذب کنند. حشرات توسط مواد بیوشیمیایی یا فرمون درون تله به آن جذب میشوند و به دام می افتند.
کنترل جمعیت آفات: با جذب آفات در تله سطلی، جمعیت آنها در محیط تحت کنترل و کاهش می یابد. این روش میتواند به تنهایی یا در ترکیب با روشهای دیگر کنترل آفات مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، تله سطلی میتواند با سایر روش های کنترل آفات مانند رهاسازی دشمنان طبیعی استفاده نمود. کاربرد تله سطلی به همراه فرومون آفات یکی از روشهای توصیه شده در کنترل بیولوژیک آفات است که به منظور کاهش جمعیت آفات و کاهش خسارت وارده به گیاهان و محیط زیست مورد استفاده قرار میگیرد.
چه نوع آفاتی میتوانند با استفاده از تله سطلی کنترل شوند؟
تله سطلی یکی از روشهای استفاده شده در کنترل بیولوژیک آفات است که مبتنی بر استفاده از پارازیتوئیدها، که عموماً به عنوان دشمنان طبیعی آفات مورد استفاده قرار میگیرند، است. این روش میتواند برای کنترل مختلف آفات مورد استفاده قرار بگیرد. برخی از آفاتی که با استفاده از تله سطلی کنترل میشوند عبارتند از:
مگسهای میوه مدیترانه
مگس میوه شرقی
مگس میوه انبه
مگس جالیز
مگس زیتون
و دیگر مگس ها
تله سطلی با رنگهای زرد و آبی نیز برای کنترل برخی از آفات مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، استفاده از تله سطلی بهمراه فرمون جنسی آفات نیز میتواند برای کنترل و پایش جمعیت آفات مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از تله سطلی در کنترل بیولوژیک آفات میتواند به کاهش استفاده از سموم شیمیایی منجر شود و به تعادل بیولوژیکی در مزرعه کمک کند.
آیا استفاده از تله سطلی یا تله مکفیل در کنترل آفات روی کیفیت محصول تاثیر می گذارد؟
استفاده از تله سطلی در کنترل آفات تاثیر مستقیمی بر کیفیت محصول ندارد. تلههای سطلی با استفاده از جذب مگسها و سایر آفات به سمت خود، به کنترل جمعیت آفات کمک کرده و میتوانند مانع گسترش آفات و آسیب به محصولات کشاورزی شوند. از آنجا که تله سطلی بدون استفاده از سموم شیمیایی عمل میکند، میتواند به کاهش استفاده از سموم شیمیایی در کشاورزی و حفظ محیط زیست کمک کند.
به طور کلی، تله سطلی با استفاده از مواد جاذب مگس ها مانند تریمدلور، پد متیل اوژنول، مایع سراتراپ و پروتئین هیدرولیزات، مگسها را به سمت خود جذب میکند. این عوامل باعث جذب جنس نر و یا هر دو جنس نر و ماده آفات شده و منجر به کاهش جمعیت آفات و عدم جفتگیری میگردد.
مهم است بدانید که استفاده از تله سطلی تنها یکی از روشهای موجود برای کنترل آفات است و در صورت استفاده صحیح و بهینه، میتواند به کاهش آفات و حفظ کیفیت محصول کمک کند. برای استفاده موثر از تله سطلی و کنترل آفات، بهتر است با مشاوران متخصص در زمینه کشاورزی یا منابع طبیعی مشورت کنید. زیست بانی پایا در حوزه فروش و توزیع تله سلطی و جلب کننده ها فعال است و می توانید روی کمک مشاوران این شرکت حساب کنید.
استفاده از تلههای سطلی در کنترل آفات میتواند تاثیر مثبتی بر کیفیت محصول داشته باشد.
این تلهها با روشی کاملا ابتکاری طراحی شدهاند و فاقد هر نوع آلودگی زیست محیطی هستند.
استفاده از تلههای سطلی به جای سموم شیمیایی خطرناک میتواند کیفیت محصولات کشاورزی و باغی را افزایش دهد.
در مناطق بادخیز و پر گرد و خاک که استفاده از تلههای چسب دار مانند تله دلتا ممکن نیست، تلههای سطلی گزینه مناسبی برای استفاده در برنامههای مدیریت تلفیقی آفات هستند
به طور کلی، استفاده از تلههای سطلی در کنترل آفات تاثیر مثبتی بر کیفیت محصول دارد و میتواند به کاهش استفاده از سموم شیمیایی و افزایش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی و باغی کمک کند.
مزایا استفاده از تله سطلی
تله سطلی یکی از روشهای کنترل آفات محیطی است که با استفاده از یک سطل پلاستیکی شفاف، درب زرد رنگ، کلاهک استاندارد زردرنگ وجلب کننده ها کار میکند.
استفاده از تله سطلی برای کنترل آفات مزایایی دارد که عبارتند از:
عدم استفاده از سموم شیمیایی: استفاده از تله سطلی برای کنترل آفات، نیازی به استفاده از سموم شیمیایی ندارد و این موضوع باعث میشود که محیط زیست کمتری آلوده شود.
عدم آسیب به محصولات کشاورزی: استفاده از تله سطلی برای کنترل آفات، باعث نمیشود که محصولات کشاورزی آسیب ببینند و این موضوع باعث میشود که کشاورزان بتوانند محصولات خود را با کیفیت بالاتری تولید کنند.
کاربرد آسان: استفاده از تله سطلی برای کنترل آفات، بسیار ساده است و نیازی به دانش خاصی ندارد. کافی است تله سطلی را در محل مناسب قرار داد و منتظر نتیجه باشید.
کارایی بالا: تله سطلی برای کنترل آفات، کارایی بالایی دارد و میتواند به خوبی آفات را کنترل کند
هزینه کم: استفاده از تله سطلی برای کنترل آفات، هزینه کمی دارد و باعث میشود که کشاورزان بتوانند با هزینه کمتری محصولات خود را تولید کنند
به طور کلی، استفاده از تله سطلی برای کنترل آفات، یک روش کارآمد و اقتصادی است که میتواند به خوبی به کنترل آفات کمک کند.
معایب تله سطلی
تلههای سطلی یکی از روشهای استفاده شده در کنترل بیولوژیک آفات هستند. این تلهها شامل سطلهایی هستند که در آنها جلب کننده غذایی یا فرمون های جلبکننده برای آفات قرار میگیرد و با ورود آفات به داخل سطل، آنها به طور طبیعی در آنجا به دام میافتند. با این حال، استفاده از تلههای سطلی در کنترل بیولوژیک آفات معایبی نیز دارد که به برخی از این معایب میتوان اشاره کرد:
اثرگذاری کند: تلههای سطلی معمولا برای کنترل آفات با جمعیت کم و توزیع محدود موثر هستند. در مواردی که جمعیت آفات بسیار زیاد باشد و یا آفات در سراسر محیط زیست پراکنده باشند، تلههای سطلی ممکن است نتوانند کنترل مؤثری را فراهم کنند.
زمان مورد نیاز: استفاده از تلههای سطلی برای کنترل آفات نیاز به زمان و صبر دارد. آفات باید زمان کافی برای کشف تله و ورود به داخل آن داشته باشند. بنابراین، این روش مناسب برای مواردی است که زمان کنترل طولانیتری قابل قبول است.
چگونه تله سطلی برای کنترل حشرات استفاده میشود؟
استفاده از تله سطلی برای کنترل حشرات به روش زیر انجام میشود:
- فرومون مناسب آفت را در سبد مخصوص فرومون قرار میدهیم و سبد را در قسمت مخصوص خود در بدنه شفاف قرار میدهیم و یا از ماده جلب کننده مانند مایع سراترپ و پروتئین هیدرولیزات در داخل تله جهت به دام انداختن حشرات نر و ماده استفاده نمایید.
بسته به نوع گیاه و نوع آفت، مخزن سطل را در محل مناسبی د ر ارتفاع 1.5-2 متری از سطح زمین زیر تاج درخت قرار میدهیم و منتظر نتیجه باشیم
پس از مدتی، حشرات به سمت سطل جذب میشوند و در آنجا گرفتار میشوند و نمیتوانند فرار کنند
در نهایت، سطل را باز کرده و حشرات را دور بیندازیم
تله سطلی یک روش کنترل بیولوژیک آفات است که میتواند در کاهش خسارتهای ناشی از آفات کشاورزی موثر باشد. از طریق سایت زیست بانی پایا میتوانید این محصول را برای کنترل آفات به صورت آنلاین خریداری کنید. شرکت زیست بانی پایا با هدف توسعه پایدار در بخش کشاورزی و عرضه تکنولوژیهای روز دنیا در زمینه تولید محصولات سالم و ارگانیک فعالیت می کند.
خرید تله سطلی یا مکفیل
برای خرید آنلاین تله سطلی یا تله مکفیل برای کنترل بیولوژیک آفات، میتوانید به شرکت زیست بانی پایا مراجعه کنید. در این فروشگاه محصولات مرتبط با کشاورزی و آفت کش های زیستی و فرمون های جنسی عرضه میشود و میتوانید تله سطلی را به صورت آنلاین سفارش دهید.
با استفاده از تله سطلی در کنترل آفات، میتوانید از روشی کاملاً طبیعی برای کاهش جمعیت آفات استفاده کنید. بنابراین، اگر شما نیز به دنبال یک راه کنترل بیولوژیک آفات هستید، میتوانید تله سطلی را از سایت زیست بانی پایا خریداری کنید و از کاربران سایت دعوت کنید که برای خرید آنلاین به فروشگاه اینترنتی زیست بانی پایا مراجعه کنند.